Tykający silnik ??
Re: Tykający silnik ??
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:12 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
gluche tykanie to nie musi byc vanos, jezeli dochodzi od dolu bardziej od strony pasazera to panewki walu korbowego, wada silnikow z przed liftu byc moze twoj tez ja ma choc jest po lifcie, po ostrej jezdzie na torze przy slabej jakosci oleju, niskim cisnieniu i wysokiej temp., panewki szybko mowia "papa"
,
ps sprawdzales czy przez ostatni 1000km silnik nie lyknal oleju

ps sprawdzales czy przez ostatni 1000km silnik nie lyknal oleju
w mojej m-ce slychac gluchy stukot ale na zimnym silniku po rozgrzaniu sie jest ok zrobilem 9tys km i jej nie oszczedzam.myslisz ze wytrzymalby tyle silnik gdyby byla uszkodzona ktoras panewka????
tak wlasnie slychac to u mnie
http://pl.youtube.com/watch?v=QK5hKIcytrc&NR=1
rsslawko
Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:12 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.
Panewka nie wytrzymalaby 9000km katowania. Na 99% to jest Vanos, bo wlasnie takie moga byc objawy jego uszkodzenia...rsslawko pisze:w mojej m-ce slychac gluchy stukot ale na zimnym silniku po rozgrzaniu sie jest ok zrobilem 9tys km i jej nie oszczedzam.myslisz ze wytrzymalby tyle silnik gdyby byla uszkodzona ktoras panewka????
BTW: Kostek zrob z tym autem porzadek. Wstaw do dobrego mechanika albo serwisu, bo Ci nie posluzy, a Twoje domysly nic nam tutaj, ani Tobie nie pomoga. Dobry mechanik, ktory to oslucha i bron Cie Panie Boze jezdzic tym autem. Jackson mial kiedys problem z napinaczem lancucha w E46 i w drobnych kosztach to zrobil u dobrego zwyklego mechanika w Radomiu, a emka dziala i postala moze z tydzien, gora dwa. I jak Twoja nie trafi do dobrego specjalisty moze sie dla niej skonczyc tragicznie, a tego chyba bys nie chcial??
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Gadałem o Twoim przypadku z moim tunerem bo on jest przekozak jeśli chodzi o mechanikę a do tego mój driftowóz też jest na łańcuchu i się interesowałem czy mi się też może coś takiego zdarzyc (mówię o Twojej teorii że się silnik kręcił przez chwilę do tyłu). Od razu powiedział że takie coś może się zdarzyć tylko wtedy jak napinacz, bo tak się nazywa ta pompkakostek_ja pisze:Teraz zastanawiam się czy to nie ta pompka (czy jak to się nie nazywa) od naciągania łańcucha rozrządu. Po prostu łańcuch jest luźny i wali o ścianki (dźwięk do tego pasuje).

Post usunięty
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Naiwny jesteś kostek jeżeli myślisz, że Ci silnik wymienią. To nie koncert życzeń
Masz rację. To nie jest koncert życzeń, tylko gra. Gra, którą trzeba dobrze rozegrać, żeby ją wygraćMaRoS pisze:To nie koncert życzeń

- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
ojjj ja Ci nie żałuje nowego silnika ale myślę że oni dobrze grać umieją i raczej silnika na gwarancji nowego nie dostaniesz... za dobrze i za miło by to było
ale powodzenia w "walce"
ale powodzenia w "walce"
Nie powiedziałem że będzie łatwo. Ale walczyć trzeba 

Tak czytam ten temat od dłuzszego czasu no i Kostek niezazdroszcze ci całej tej sytuacji ale lepiej wes ty poszukaj sobie faktycznie jakiegos Magigka co zajmuje sie silnikami M/// jak Bombel wspominał a w walke z BMW sie niebaw bo i tak raczej jestes na przegranej pozycji oni tak łatwo swojej skóry nie odadzą a jak sie wdasz z nimi w walke to Auto nie postoi 2-3 tygodnie tylko rok w Serwisie Bmw wiec lepiej rozwarz co lepsze dla ciebie i dla smochodu Pozdro !
I pomyśl też o tym, że ktoś kto naprawia twój samochód może czytać to co piszesz.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Wierz mi Os że myślę o tym. Nie napisałem nic o czym by nie wiedzieliMarcin_Os pisze:I pomyśl też o tym, że ktoś kto naprawia twój samochód może czytać to co piszesz.

Post usunięty
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 22:13 przez kostek_ja, łącznie zmieniany 1 raz.